Hos os arbejder vi med bæredygtighed

Læs mere om vores
bæredygtighedsprojekt

For os i Turist- og Erhvervsforeningen Langeland er FN’s 17 Verdensmål og deres fokus på bæredygtighed vigtige. Både som forening og som repræsentant for mange af de langelandske virksomheder og turistvirksomheder tager vi ansvar – både i vores egen andedam, men også ved at inspirere andre virksomheder til at tænker mere grønt og bæredygtigt. Og så er det vigtigt at vi alle fortæller de gode historier og markedsfører alle de tiltag som vi gør og dem vi arbejder med.
Hos Turist- og Erhvervsforeningen Langeland arbejder vi med verdensmål nr. 7 og nr. 11 og nr. 12

verdensmaal_syv_ikon
verdensmaal_elleve_ikon
verdensmaal_tolv_ikon

Vi får al vores strøm fra Langelands Elforsyning som producerer grøn strøm og faktisk meget mere end vi bruger på Langeland, og det er vi stolte af, både som langelændere, men også som forbrugere af strømmen. Læs mere på www.lef.dk. Derudover arbejder vi på at mindske vores forbrug af strøm.

Langeland er med på vognen og skaber økonomisk vækst og en bæredygtig udvikling. Det betyder blandt andet, at vi alle skal håndtere affald effektivt og fornuftigt. Det gælder også om at genbruge mest muligt og hjælpe andre i retning af mere bæredygtige forbrugsmønstre.

Det prøver vi i Turist- og Erhvervsforeningen bl.a. ved:
– at sortere vores affald så miljømæssigt korrekt som muligt for derved at øge muligheden for genanvendelsen. Fx tages clips ud af papir inden det bliver smidt til genbrugspapir. Vi har forskellige affaldsspande stående, alt hvad vi ikke kan putte i dem, kører vi på genbrugspladsen.
– at bruge bagsiden af papir til notatpapir.
– at spare på strømmen, ved slukke for lys og computere der ikke bruges og øge antallet af energisparepærer, hvor muligt.
– at reducere brugen af kopimaskinen og det antal kopier som bliver trykt, ved hele tiden at overveje om print er nødvendig.
– at vi benytter os af samkørsel når det er muligt.

Turist- og Erhvervsforeningen vil gerne hjælpe med at understøtte de strategier for bæredygtighed som de langelandske virksomheder udvikler. Vi vil også gerne fortælle turister m.fl. om hvad vi gør på Langeland. Igen er det meget vigtigt at bruge de ting vi gør, i vores markedsføring, ikke kun af os selv, men af hele Langeland, så også turister udenfor Danmark ser, hvor mange ting vi faktisk gør. Vi kan sagtens blive bedre, men vi er i gang.

Læs mere om vores bæredygtighedsprojekt

© Destination Langeland