Vi snakker bæredygtighed

 

Vindmøllerne på Langeland producerer mere grøn strøm
end Langeland har brug for, faktisk eksporteres mere end 70%

 

Bæredygtigheds netværk

Der er mange der snakker bæredygtighed i disse tider, og med den stigende efterspørgsel fra turisterne, er det vigtigt at vores turistvirksomheder også markedsfører de ting de allerede gør.

For mange af os har jo allerede taget forskellige tiltag som er bæredygtige. Tit er det nok økonomien eller stat/kommunen der bestemmer for os, men det vi nu engang har gjort, skal vi da skilte med, og kan vi så tænker flere tiltag ind i den grønne omstilling, så flytter vi lidt alle sammen.

På Langeland bruger vi alle grøn strøm, men der ikke så mange der bruger det i deres markedsføring, for det er jo en selvfølge, men det er det ikke for en turist der sidder et eller andet sted f.eks. i Tyskland og skal vælge destination.

Undersøgelser fra Visitdanmark viser at et stigende antal turister vælger destination efter hvor bæredygtig stedet er, og så skal de selvfølgelig vælge Langeland, men det gør de kun hvis vi viser dem, at vi bruger grøn strøm, har affaldssortering, sparer på vandet, har el ladestandere og hvad vi ellers har og gør.

Bæredygtige Links

Destination Fyn

Destination Fyn sætter bæredygtighed på dagsordenen i fynsk turisme i 2020 og de kommende år.

Bæredygtig turisme i Tyskland

Tyske regioner der er certificeret som bæredygtige regioner, eller befinder sig i certificeringsprocessen.

Erhvervshus Fyn

Erhvervshus Fyn kan hjælpe dig og din forretning mht bæredygtige gennem bl.a. sparring og erhvervsklynger.

Guide til bæredygtighed

Guide bygget op omkring FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Inspiration til dit arbejde med bæredygtighed.

Verdensmålene

Digitalt læringssite om FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Find viden om de 17 Verdensmål.

Guide: Kommunikation om bæredygtighed

Guide til kommunikation om bæredygtighed, om hvordan du kommunikerer dine grønne tiltag til nuværende og potentielle gæster. Indeholder tjeklister og inspirationskatalog.

Indtryk fra bæredygtigheds arrangement

Se diverse indlæg fra arrangementet, samt billeder.

VisitDanmark

Bæredygtighed er blevet en del af turisternes mindset, og de har en forventning om bæredygtige destinationer.

Støttemuligheder til det bæredygtige arbejde

Grøn Cikulær Omstilling

Læs om programforløb og se, hvordan du kan ansøge om forløb i Grøn Cirkulær Omstilling.

Netværk

Langelands Bæredygtighedsnetværk

Netværket for folk og virksomheder fra Langeland og Strynø, som vil vide mere om eller arbejde med bæredygtighed.

Langelands Fødevarenetværk

Netværket er for fødevareproducenter, fødevareiværksættere, restauratørere, bagerne, jordbrugerne, fiskerne, kødproducenterne og gårdbutikker.

Langelands Virksomhedsnetværk

Langelands Virksomhedsnetværk er et lokalt netværk for langelandske produktionsvirksomheder. 

Bæredygtige Bed & Breakfast

BBB er et netværk af bæredygtige overnatningssteder på Langeland, Tåsinge og Ærø.

verdensmaal_logo

FN’s 17 verdensmål sætter kursen mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og miljø i hele verden. De blev vedtaget i FN i 2015 og er en plan for, hvad vi alle sammen skal arbejde for frem mod 2030. Man har inddelt verdensmålene i det man kalder for bæredygtige bundlinjer. Den sociale, den miljømæssige og den økonomiske bundlinje. Læs mere om dem her.

Hvorfor er disse målsætninger så vigtige var langelandske virksomheder. Når man hører tal som, at 44% af alle tyske turister ser på bæredygtighed inden de vælger, hvor deres ferie skal gå hen, eller at 95% af alle danske forbrugere vurderer at det er vigtigt eller meget vigtigt at produkter og varer er produceret ansvarligt, så er begrebet bæredygtighed noget vi som forbrugere har taget til os.

Når nu der er så mange der interesserer sig for disse bæredygtighedsmål, så er det selvfølgelig også noget vi som virksomheder bør interessere os for og fortælle en hel masse om på vores platforme. Men det er der bare ikke ret mange der gør. Der er ikke ret mange af de små virksomheder, som ligger på Langeland, der beskriver på deres Facebook eller hjemmeside, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Og det er jo ikke fordi de ikke arbejder med det, kan man høre når man snakker med dem.

Langt de fleste af virksomhederne på Langeland, har jo opdaget hvad det er turisten/forbrugeren efterspørger og gør derfor allerede en masse ting, men vi er ikke så gode til at fortælle det, og nogle gange synes vi måske at det er en selvfølge. Vi har affaldssortering og grøn strøm på Langeland. Det er en selvfølge for os der bor her, men det er det ikke for en udenlandsk turist. Og hvis en turist sidder og søger på nettet efter en bæredygtig overnatning eller attraktion og de så ikke kan finde noget på Langeland, så vælger de måske Langeland fra, og det er jo en skam, hvis det kun er fordi vi ikke fortæller hvad vi gør.

Så hvorfor går Turist- og Erhvervsforeningen Langeland så op i bæredygtighed? Jo vi kan jo se at ved en lille indsats, hvor man synliggør på sin hjemmeside/Facebook eller hvad man nu bruger, hvad man allerede gør, så kan man forbedre sin økonomiske bundlinje, helt simpelt ved at få flere kunder og måske samtidig spare lidt ressourcer. Hvis det samtidig er noget man allerede gør, så er der ingen omkostninger ved at bruge det i ens markedsføring, vi skal bare huske at gøre det, og blive bedre til at gøre det.

Vi du vide mere om hvad man kan gøre af små eller store tiltag, hvordan man kan markedsføre det eller har du andre spørgsmål, så kontakt os pr mail info@destinationlangeland.dk.

© Destination Langeland