PRESSEMEDDELELSER

01. april 2022

Nye tider i Turist- og Erhvervsforening Langeland

Endnu er fantastisk turistsæson ligger forude – og der er god chance for at Langeland endnu en gang slår rekord for besøgstal…
Vi har oplevet en tydelig stigning i antal annoncører i langelandsguiden… stor tak til at bakke så godt op om den! Guiden er større end nogensinde og bruges flittigt af både turister og fastboende.
Pr. 01.01.2021 overgik destinationsmarkedsføringen til Destination Fyn – og turismeservicen varetages af Langeland Kommunes erhverv, kultur og turismecenter (EKT) på biblioteket i Rudkøbing. Fra sæson 2023 planlægger EKT at åbne Turistinformation og museumsbutik i Østergade.

Bestyrelsen for TEL mener derfor det er tiden er inde for at lukke TELs turistkontor på Torvet 5!!
Bestyrelsen ønsker at udvise rettidigt omhu og tilpasse driften efter de muligheder og økonomi, der er nu – og har derfor opsagt vores personale med virkning fra efteråret 22.
Vi skylder vores meget dedikerede personale en stor tak for deres indsats igennem mange år. De har skabt det fundament, som Langeland Kommunes Center for erhverv, kultur og turisme i dag bygger deres turismeudvikling, markedsføring og service på, udtaler formand Britta Andersen

Turist- og Erhvervsforening Langeland lukker ikke!
Foreningen fortsætter og styrker indsatsen på Medlemsservice, som altid har været et vigtigt ben i strategien og arbejdet på Turistkontoret. TEL er jo medlemsdrevet og ejet – og er et vigtigt fundament for den fremtidige udvikling på Langeland. Ikke kun i turismeerhvervet men i erhvervet på Langeland generelt. Så parallelt med udviklings og formidlingsarbejdet i Langeland Kommunes Center for Erhverv, Kultur og Turisme er det vigtigt at vi samler erhvervet på Langeland og her ser vi en stor styrke i at videreudvikle Erhvervsforeningen i TEL og evt. tilpasse vedtægterne til dette formål. Det tager bestyrelsen op på den kommende Generalforsamling som er berammet til 21.04.22
På samme måde skal samarbejdet med andre foreninger drøftes og en sikring af Langelands Guiden som er ejet af TEL’s medlemmer.
Langeland er populær som aldrig før, takket være en målrettet indsats af erhverv, organisationer og Langeland Kommune. Og med forenede kræfter kan vi styrke øens bæredygtige erhvervsudvikling. Holdet bag TEL glæder sig til at indgå i dette arbejde og ikke mindst til at varetage opgaven at hjælpe erhvervet med at indgå i fællesskaber til gavn for erhvervet og for Langeland fortæller næstformand Holger Brodersen afslutningsvis.

Britta Andersen (tlf.: 23399789)

 

21. februar 2022

Langeland på Danmarks største feriemesse

Turist- og Erhvervsforeningen Langeland er godt i gang med atter at pakke den langelandske messestand og gøre klar til at tage på Ferie for Alle messen i Herning fra d. 25. – 27. februar. Det er gået stærkt med planlægningen efter genåbningen af Danmark.
På den store Fyn, Langeland og Ærø stand i Danmarkshallen (hal C) er følgende udstillere: Visit Kerteminde, Visit Svendborg, Tåsinge Turistinformation, Ærø Hotel, ÆrøXpressen, Brigde Walking og Turist- og Erhvervsforeningen (Langeland Turistbureau). Herning messen forventer mange besøgende og der er taget forbehold, så der er mulighed for god afstand mellem de besøgende.
På Langelands standen kan man foruden Langeland Turistbureau møde Rudkøbing Camping og alle dage kan man deltage i en konkurrence, hvor der er en uges ophold på Emmerbølle Camping, en Langelandsfestival billet og entrébilletter til Langelandsfortet som præmier. Der er brochurer og flyers med fra mange af de langelandske turistaktører – så der er rig mulighed for at vise, hvad Langeland kan tilbyde.

Langeland Guiden 2022 skal naturligvis med og den udkom kort før jul. Den er som altid trykt i 60.000 eksemplarer i handy 3-sproget A5-format. Online ligger den på Turist- og Erhvervsforeningen hjemmeside destinationlangeland.dk, hvor den kan læses og downloades. I år har Turist- og Erhvervsforeningen indgået aftale med nyt distributionsselskab så Langeland Guiden nu også distribueres i Sverige og Norge foruden Danmark og Tyskland og enkelte i hele verden, som den altid er blevet. Langeland Guiden kan man hente gratis på Langeland Turistbureau på Torvet i Rudkøbing – har man brug for flere til at dele ud, ligger de pakket i 20 styks pakker og der et par paller på lager på Torvet.

 

29. april 2021

Turistforeningen fejrer 110 år på Langeland

I 110 år har der været en turistforening på Langeland. Den 3. maj 1911 blev Langeland Turistforening stiftet og siden da har foreningen eksisteret i flere forskellige former og med forskellige navne – i dag hedder foreningen Turist- og Erhvervsforeningen Langeland.

Turismen har altid været vigtig for Langeland og den lange ø er da også ganske populær – det vidner overnatningsstatistikkerne om.

Turist – og Erhvervsforeningen markedsfører Langeland i ind- og udland og det er underordnet om det er i Tyskland eller Danmark, så er Langeland bare en superstjerne. Foreningen bistår også pressen, filmhold og Tv-produktioner både fra ind- og udland. Der køres presseture med grupper af tyske, norske og danske journalister og når TV-produktionsholdene ringer og fortæller at Peter Ingemann skal køre Langeland rundt på knallert eller familien Beha kommer i sejlbåd eller Jim Lyngvild og Ghita Nørby kommer – hjælpes der med planlægningen af besøgene. Foreningen råder over pressefotos der frit kan bruges med alt godt fra Langeland. De trykte medier synes også godt om Langeland – hvert år findes der f.eks. 6 -8 sider redaktionel omtale af Langeland i et tysk Luksus magasin ”Lust auf Seeluft” – ligesom der påskelørdag var 4 sider om TICKON i Jyllandsposten. Foreningen anslår at værdien, hvis man skulle købe sig til omtalen, ligger på over 500.000 kr. om året, når det beregnes efter VisitDenmarks beregningsmetoder.

Langeland i 1911
I 1911 var der ca. 20.000 indbyggere på Langeland og samme år åbnede Langelandsbanen den 5. oktober. Sydfynske Dampskibsselskab etablerede færgeforbindelsen fra Bagenkop til Kiel – den blev dog indstillet igen i 1914 pga. krigen. Langelands samlede fiskerflåde bestod i 1911. af ca. 466 skibe – se gamle billeder på foreningens hjemmeside: https://destinationlangeland.dk/turistforening-i-110-aar/

Turist- og Erhvervsforeningen driver i dag Langeland Turistbureau på Torvet i Rudkøbing og foreningen har bred opbakning fra foreningens medlemmer. Man er dog altid velkommen til at melde sig ind – både som privatperson og virksomhed. Personalet er alle opvokset på Langeland og har et stort lokalt netværk og tilsammen over 70 års erfaring og ekspertise i turisme.
I en af foreningens gamle protokollater sidder et morsomt udklip med teksten ”En turist er en, der rejser ud for at opleve det uvante og derefter laver et farligt vrøvl over, at alt er anderledes”

29. april 2021

Fernisering i de Langelandske Kunsttårne den 8. maj. 

Danmarks længste kunstudstilling – de 12 Langelandske Kunsttårne byder i år velkommen med fernisering i fire tårne lørdag d. 8. maj – med forbehold for evt. covid-19 ændringer og retningslinjer. Kunsttårnene er indrettet i 12 af de gamle transformatortårne, som står rundt omkring på Langeland fra nord til syd.

Åbningen og ferniseringen starter kl. 11.00 ved Tårn 6, Pederstrupvej 16 a, med Jørgen Minor som kunstner. Kl. 12.00 fortsættes der ved Hans Kjærs Tårn 7, Skovsbovej 22 a. Værket ”Forår” består af ca. 400 abstrakt malede dele. Kl. 13.00 er det Tårn 8 på Hennetvedvej 58 b, med kunstner Hanne Biben Mortensen med værket ”Ulven kommer” i store sort/hvide billeder.

Kl. 14.00 afsluttes der ved Tårn 12, Vestervej 31, hvor H. C. Ørsted hyldes. I anledning af 200 året for hans opdagelse af elektromagnetismen fik Knud Petersen og Bo Holtens Ørstedsang i 2020 en delt første plads i en konkurrence om en hyldestsang til H.C. Ørsted. Værket er installeret i Tårn 12. Musica Ficta har indspillet sangen og Henriette Lorentz har lavet 5 kunstpullerter, hvor man kan sidde og høre musikken og samtidigt læse digtet der hedder ”Han går ad rette stier”.
Jens Olaf Pepke Pedersen, DTU Space holder åbningstalen.

De 12 kunsttårne har åbent hele året fra solopgang til solnedgang og på Langelands Turistbureau kan der rekvireres en folder. Læs mere om tårnene på www.kunsttaarne.dk og www.destinationlangeland.dk

14. april 2021

Overnatningstallene for februar 2021 måned viser tydeligt at danskerne har holdt vinterferie i Danmark grundet corona-nedlukning af landet.

Langeland er gået frem med over 12.000 overnatninger i forhold til februar året før. De rejsehungrende danskere, har valgt de langelandske hatbakker frem for Alperne.

Sammenlignet med de andre fynske kommuner ligger Langeland helt i toppen med 20.730 overnatninger i februar.

Mens storbyhotellerne mangler gæster, og det er den helt store trend med naturoplevelser, har der været rigtig mange på Langeland. Turist- og Erhvervsforeningen Langeland (TEL) melder om rekord mange bestillinger i webshoppen på destinationlangeland.dk

16. februar 2021

Langeland i spidsen.

Overnatningstallene for 2020 er netop offentliggjort og Langeland ligger øverst i sammenligning med de øvrige Fynske kommuner.

Turist- og Erhvervsforening Langeland kunne i det tidlige forår 2020 mærke den store interesse for at holde ferie på Langeland sommeren 2020. Da Danmark lukkede ned, steg antallet eksplosivt af bestillinger af især vandrerkort i foreningens webshop. Snart meldte overnatningsstederne også stor fremgang på bookinger.

Opgørelsen viser, at det især er i juli og august tallene er steget og tabet af især de tyske gæster kan ses i månederne udenfor højsæsonen.

Turist- og Erhvervsforeningen Langeland markedsfører Langeland massivt på sociale medier, messer, presse- og influencerbesøg samt den populære Langeland guide i Danmark og i udlandet.

 

  2019 2020 forskel %
Langeland 509.366 517.092 7.726 1,52
Nordfyns 511.118 505.729 -5.389 -1,05
Svendborg 486.617 478.969 -7.648 -1,57
Middelfart 533.158 466.064 -67.094 -12,58
Faaborg-Midtfyn 313.387 343.405 30.018 9,58
Odense 500.905 284.719 -216.186 -43,16
Assens 250.451 252.629 2.178 0,87
Nyborg 317.840 236.108 -81.732 -25,71
Kerteminde 212.142 212.800 658 0,31
Ærø 164.264 196.980 32.716 19,92
Fyn i alt 3.799.248 3.494.495 -304.753 -8,02

Kilde: Visit Denmarks Statistikbank.

© Destination Langeland