Fiskerbyen Bagenkop

Langelands sydligste by er et gammelt fiskersamfund, og man kan stadig opleve en velbevaret og autentisk fiskerihavn, hvorfra der dagligt stævner kuttere ud. På fiskerihavnen ligger også museet Fiskeriets Hus, som fortæller fiskeriets historie gennem tiden.

Byen har også en moderne, flot og velbesøgt lystbådehavn, hvor der om sommeren er musik på friluftsscenen. Det er også på lystbådehavnen, at du finder et bageriudsalg, issalg og en kunstudstilling, som er åbent om sommeren.

Følg med i hvad der sker i Bagenkop

bagenkop_havn
bagenkop_lystbaadehavn
bagenkop_strand
rasmus_klump_skib_bagenkop

Spændende steder i Bagenkop

fiskeriets_hus

Fiskeriet Hus

Du kan roligt sætte god tid af, hvis du vil se alle de udstillede genstande og få de gode historier med. Tre modeller af gamle fiskerhuse, i fuld størrelse, fortæller historien om, hvordan fiskernes vilkår og værktøj har ændret sig henover 100 år. I simulatoren kan du prøve at sejle en kutter.

rasmus_klump

Rasmus Klump Skib

I Bagenkop havn kan du hoppe ombord på MARY – Rasmus Klumps ”skiv”. Her kan du som Rasmus Klump og hans venner udforske livet i vandet. Du kan fange krabber til den store guldmedalje og se hvis krabbe, der først går planken ud.  Husk et fiskenet og en spand.

klise_nor

Klise Nor

Klise Nor er en fin strandeng med spændende natur. Det var her de første Exmoor ponyer blev sat ud i sommeren 2003. Her er et madpakkehus med plads til 10 personer. Der er også her du finder stranden i Bagenkop.

spisesteder_photo_pixabay

Sulten og tid til en pause?

Bagenkop Kro

Fiski

Spisestedet Havnen

 

 

 

I Bagenkop er der tradition for et stærkt sammenholdt. TPL – som de siger.
Tro på lortet.

Lidt uden for Bagenkop kan du blandt andet opleve:

Vilde Heste

Vilde Heste

Ved Gulstav kan du se den store flok af vilde heste.

rasmus_klump

Langelandsfortet

På Langelandsfortet kan du komme ned i de gamle bunkeranlæg og få historien om den kolde krig.

© Destination Langeland