Havet omkring Langeland er en lystfiskers drøm

Ud med snøren

Med 140 km kystlinje og et utal af fiskearter, er Langeland så tæt på en lystfiskers drøm som det kan komme. Langeland er kendt som et af de områder i Danmark med flest fisk, og måske netop derfor, kommer lystfiskerne tilbage til Langeland igen og igen.

Fra havnene i Spodsbjerg og Bagenkop stævner kutterne ud med erfarne skippere ombord, som kender havet omkring øen og de gode fiskepladser. Vil du hellere ud med en jolle, kan du medbringe din egen eller leje flere steder på øen. Selve kysten, med sine 140 km, indbyder til kystfiskeri hele året. Så er det f.eks. drømmen at stå med stagen en tidlig morgen imens solen står op, er der masser af steder hvor den kan udleves.

De fleste lystfiskere kan fortælle historien om den store fisk, der slap væk. På Langeland vidner opslag på Facebook, Instagram og diverse hjemmesider, om lige så mange historier, hvor de store fisk blev hevet i land. Så det er bare med at kaste snøren i vandet!

fiskeatlas_langeland

Fiskeatlas

Find de bedste fiskepladser
Langeland har en særlig geografisk beliggenhed mellem Øhavet og Langelandsbæltet. Langelandsbæltet er forbindelsen mellem Kattegat i nord og Østersøen i syd. På grund af den konstante vandudveksling transporteres der store mængder af ilt og føde. De kraftige strømninger har skabt fantastiske livsbetingelser for en stor og afvekslende fiskebestand. Derfor er Langelandsbæltet et foretrukket opholdssted for Østersøens fisk.

Fiskearter på Langeland
Torsk, Havørred, Laks, Skrubbe, Rødspætte, Tunge, Ising, Pighvar, Slethvar, Mørksej, Lubbe, Kuller, Hvilling, Hornfisk/Lange, Makrel, Sild, Brisling, Multe Ål, Knurhane, Fjæsing, Stenbider.

Put & Take

angelands_lystfiskersø_tryggelev

Langelands Lystfiskersø er en smuk natursø på 10.000 m2. Der udsættes masser af regnbueørreder med en vægt fra 800 gram og op til 8 kg, men også andre arter som kildeørreder og guldørreder vil forekomme i søen. Her er ingen fangstbegrænsning og har du lyst til natfiskeri kan du lave en aftale herom. På grund af den gode plads rundt om hele søen, er den særdeles velegnet til fluefiskeri. 

Husk at købe dit Fisketegn

fisketegn_fiskeriministeriet

Vidste du at indtægterne fra salg af fisketegn går til fiskepleje.
– Udsætning af fisk – fx havørred og pighvar
– Vandløbsrestaurering, som hjælper udviklingen af fiskebestande
– Ny viden om fiskenes adfærd
I hele landet hjælper frivillige med projekterne.

Havørredfiskeri

117_fine_fynske_fiskepladser

Der findes flere hundrede kilometer havørredkyst langs Fyn og tilhørende øer. Derfor kan det umiddelbart være svært at vælge, hvor man skal begynde.

Som en hjælp til det har Havørred Fyn udgivet bogen 117 Fine Fynske Fiskepladser. Med den i hånden og en frisk vejrudsigt er du nået meget langt i at vælge en god plads.

© Destination Langeland