filmrulle_pixabay_mastertux

Filmlocations

”Klar til optagelse”, ”kamera kører” og ”værsgo”. Sådan har det efterhånden lydt mange gange på Langeland.

Det at have muligheden for at besøge filmlocations er lidt specielt. Det giver én følelsen af ”at være der”, små filmklip kører inde i hovedet, og man har et tydeligt billede af det klip, som er optaget lige her.
Gennem årene har Langelands natur og bygninger lagt location til følgende danske film:

Opgøret (2021) Pagten (2020) Erna i Krig (2019) Brakland (2018) Håbet (2017) I krig og Kærlighed (2018) At elske Pia (2017) Mænd og Høns (2015) En Chance til (2014) Hævnen (2009) Broderskab (2009) Camping (2008), Hjemve (2006), Fakiren fra Bilbao (2003), Pelle Erobreren (1987), Vores År (1979) og Livsens Ondskab (1971).

På turistbureauet i Rudkøbing kan du hente en folder, der viser vej til filmlocations på Langeland.
Du kan også downloade den her eller bestille den i vores webshop.

bio_langeland_facade

Bio Langeland

Bio Langeland er en moderne biograf hvor billede- og lydkvalitet helt i top. Den digitale fremviser –Kinotonen – viser fremragende  digitale billeder i såvel 2D som i 3D og mestrer en billedhastighed på 48 billeder/sec.  Der er teleslynge i salen til hjælp for hørehæmmede. I biografsalen er der 120 behagelige sidde-pladser med god plads fordelt over otte rækker, og der er plads til kørestol. I biografcaféen er der ca. 40 siddepladser.

Biografen drives af frivillige fra Langelands Biografforening. Foreningen tæller ca. 1000 medlemmer, hvor en flok på ca 100 ulønnede medarbejdere arbejder i biografen.

Husk – Film skal ses i biografen!

 

 

Svend Prisen

Uddelingen af SVEND Prisen er en veletableret begivenhed i den danske filmbranche. Den adskiller sig fra Bodil- og Robert Prisen, ved at være den eneste danske filmpris, hvor det er publikum der bestemmer, hvem der skal modtage den eftertragtede pris.

FilmFyn

FilmFyn er en regional filmfond, der støtter og investerer i spillefilm, tv-fiktion og kort- og dokumentarfilm med det mål at skabe vækst, udvikling og oplevelser, der bidrager til filmkulturen på Fyn og i Danmark.

Det Danske Filminstitut

Hos Det Danske Filminstitut kan du læse nyheder fra den danske filmverden og i Filmdatabasen kan du søge oplysninger om film, skuespillere og filmfolk. Filminstituttets har også tilbud til børnehaver, skoler, gymnasier og biblioteker.

© Destination Langeland