Havnefoged Kim Rasmussen:

Langelandske havne er et smørhul for lystsejlere i det sydfynske øhav

Skudehavnen i Rudkøbing har udsolgt af pladser til fastliggere, og har venteliste, fordi Covid-19 i 2020 betød, at fynboer i stor stil købte en båd, da de ikke kunne rejse ud og holde ferie i de varme lande:  De har fået øjnene op for lystbåde og foretaget investeringen, og vi har fået flere, der sejler ud herfra. Det er det, vi oplever. Vi har et farvand her i det sydfynske, som er kommet op i statistikken, og det har betydning for, at vi har fået flere fastliggere  

Danske lystsejlere, først og fremmest de fynske, har fået et godt øje til de langelandske havne, der ligger lige midt i smørhullet i Det sydfynske Øhav, måske først og fremmest Skudehavnen i Rudkøbing, som efter at have haft ledige pladser, nu melder alt udsolgt – og endda har venteliste.

Nogle kommer bare en tur forbi, men flere og flere fortøjer nu fartøjet i den langelandske lystbådehavn.

– Vi har fået flere fastliggere, både lokale, men også fra Tåsinge, Svendborg og Fyn i det hele taget, oplyser havnefoged Kim Rasmussen.

Det skyldes, at der har været udsolgt i havnene rundt om, men, som havnefogeden siger, at “vi havde ledig kapacitet”. Altså lige til i år, da Covid-19 i 2020 ændrede på sejlruterne.

– Vi fik pludselig udsolgt, fordi folk ikke kunne rejse ud, men i stedet købte et skib. De har fået øjnene op for lystbåde og foretaget investeringen, og derfor har vi fået flere, der sejler ud herfra. Det er det, vi oplever, at vi har et farvand her i det sydfynske, som er kommet op i statistikken, og det har betydning for, at vi har fået flere fastliggere, siger Kim Rasmussen.

Han fornemmer, at en ny generation af lystsejlere er kommet til, og “at de holder fast”.

– Jeg tror, at næste år bliver nogenlunde det samme, fordi de har foretaget investeringen.

Havnefoged Kim Rasmussen opfordrer på samme måde som langelandske ejendomsmæglere til, at lystsejlerne skal fortælle den gode historie om Langeland:

– Lystsejlerne skal fortælle den gode historie for at sætte skub i markedsføringen af Langeland som et godt sted at bo, og at de langelandske havne er et godt udgangspunkt for sejlads, pointerer Kim Rasmussen.

Erik Jørgensen, journalist
december 2020

Havne på Langeland og Strynø
Kommunale Havne:
Rudkøbing, Bagenkop, Strynø og Ristinge

Private Havne:
Lohals Havn
Dageløkke Havn
Spodsbjerg Havn

© Destination Langeland